Οι Έλληνες κινηματογραφιστές έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες.

«Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο» ο οποίος σε λίγες μέρες διεκδικεί δέκα Όσκαρ για το φιλμ The Favourite, τιτλοφορείται το βίντεο-μήνυμα από το κίνημα «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου με το «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο», γυρισμένο στην Κινέττα όπου ο έλληνας σκηνοθέτης γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία, εκ πρώτης φαίνεται πως απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα η έκκλησή του έχει άλλους παραλήπτες.

Στο ατμοσφαιρικό βίντεο πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη ενώ η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.

«Να ᾽μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ᾽ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες. Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο Ελληνικός Κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…» αναφέρει το κίνημα «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης
Σενάριο: Σπύρος Κρίμπαλης – Ζαχαρίας Μαυροειδής
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μαργαρίτα Τσολάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής GSC
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνικά: Βασίλης Κυριακίδης
Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα
Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης
Επεξεργασία εικόνας: An-Mar
Σχεδιασμός ήχου – μιξάζ: Λέανδρος Ντούνης / I Hear Voices Studio
Γραφικά: Αντώνης Λουράντος / Designpark
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Λογιάδης
Πρώτος Βοηθός Κάμερας: Δημήτρης Δερμούσης
Δεύτερος Βοηθός Κάμερας: Ελένη Λόλα
Ομάδα Παραγωγής: Γιώργος Παπαδημητρίου, Γιώργος Στεργίου, Κατερίνα Σεφερλή, Δημήτρης Τσαντίλας, Νίκος Χριστόπουλος
Παραγωγή: Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Αλιευμένο από το news247.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X