Το ψυχολογικό δράμα που έκανε πασίγνωστο τον Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται για 2η συνεχή χρονιά στο Θέατρο Δημήτρης Χόρν, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Ο «Γυάλινος κόσμος» είναι η εξιστόρηση της ζωής της οικογένειας Γουίνγκφιλντ μέσα από τις αναμνήσεις του γιού Τόμ. Ο πατέρας, απών, έχει παρατήσει την οικογένεια από χρόνια. Η Αμάντα είναι μία δεσποτική και υπερπροστατευτική μητέρα, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, η οποία ζει με τις αναμνήσεις από τα νεανικά της χρόνια στον Νότο πλέον ως μια ξεπεσμένη καλλονή, μοτίβο που συναντάμε συχνά στα έργα του Ουίλιαμς. Ο Τόμ είναι ο γιός και αφηγητής ο οποίος δυσσαρεστημένος από τη ζωή του βρίσκει διέξοδο στον κινηματογράφο. Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία έχει η αδερφή του, Λώρα. Η Λώρα είναι μία εύθραυστη κοπέλα, εξαιρετικά εσωστρεφής, της οποίας μόνη ενασχόληση είναι η συλλογή της από γυάλινα ζωάκια, καθώς έχει μια σωματική αναπηρία που την έχει απομακρύνει από τον κόσμο. Στην ιστορία εμφανίζεται και ο Τζίμ ένας συνάδελφος του Τόμ ο οποίος έρχεται καλεσμένος για φαγητό και η προσοχή της οικογένειας στρέφεται πάνω του.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς (1911-1983) είναι ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα. Έχει κερδίσει 2 φορές το βραβείο Πούλιτζερ και τα έργα του είναι μεταφρασμένα σε πάνω από 30 γλώσσες. Ο «Γυάλινος κόσμος» είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Ουίλιαμς, στο οποίο ουσιαστικά παρουσιάζει τη δική του οικογένεια. Η φιγούρα της μητέρας του, ο πατέρας που ο ίδιος πάντα θεωρούσε απών αποτυπώνονται στο έργο. Η Λώρα, αδερφή του στο έργο, είναι εμπνευσμένη από την αδερφή του συγγραφέα, Ρόουζ που έπασχε από σχιζοφρένεια και στιγμάτισε τη ζωή αλλά και το έργο του. Οι ήρωες στον «Γυάλινο κόσμο» αλλά και στα υπόλοιπα έργα του Ουίλιαμς έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι ανήμποροι να ζήσουν στην πραγματικότητα και καταφεύγουν στην φαντασία για να βρούν καταφύγιο.

Σκηνοθεσία: Κ. Ευαγγελάτου
Ερμηνεύουν: Ν. Τσαλίκη, Αντ. Αλμπάνης, Αμ. Νίνου, Κ. Γαβαλάς.
Σκην.-κοστ.: Γ. Πάτσας.
Μουσ.: Στ. Γασπαράτος

Παραστάσεις: Απόγ: Τετ., Σάβ. 6.30 μ.μ. Βραδ: Παρ., Κυρ. 9.15 μ.μ.
Εισιτήρια : € 20, φοιτ.: € 15, ανέργων: € 10.

Θέατρο Δημήτρης Χορν
Αμερικής 10, Κολωνάκι
Τηλ.: 2103612500

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X