Πριν λίγες μέρες, κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφία του πρωθυπουργού μαζί με καθαρίστρια, η οποία του την είχε ζητήσει όταν εκείνος βρέθηκε σε κανάλι να δώσει συνέντευξη.

Το μήνυμα που ήθελα να περάσουν ήταν ότι αυτή η κυβέρνηση και ειδικότερα αυτός ο πρωθυπουργός, βρίσκονται δίπλα στον λαό. Οπότε κι ο λαός νιώθει ως σημαντική στιγμή, να φωτογραφίζεται δίπλα στα κυβερνητικά στελέχη.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση από εκπαιδευτικούς που διεκδικούν εδώ και καιρό τη δικαίωση σε μια σειρά από αιτήματα. Η αντιμετώπιση στη διαμαρτυρία τους ήταν ρίψεις χημικών από την αστυνομία και επιθέσεις με γκλοπ.

Σε αυτό σκηνικό μια άλλη γυναίκα του μόχθου η κομμουνίστρια και δασκάλα Θεοδώρα Δριμάλα χτυπήθηκε αγρίως από την αστυνομία σε διαδήλωση των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση πόσο δίπλα είναι σε αυτό το κομμάτι του λαού; Το κομμάτι που αντιστέκεται σε επιλογές της και διαφωνεί; Ή μήπως δεν είναι όλες οι γυναίκες του μόχθου ίδιες;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επί ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει διαδηλώσεις με άγρια καταστολή. Δεν είναι η πρώτη μέρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οργιάζουν οι αντιφάσεις. Δεν είναι ακόμη ούτε η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι  επενδύει στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία.

Ήταν πάντα αυτές οι προθέσεις; Ελάχιστη σημασία έχει. Ουσία έχει η πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι σήμερα οι γυναίκες του μόχθου, είτε τις συλλαμβάνει ο φακός ως θύματα καταστολής, είτε με το χαμόγελο μπροστά στον πρωθυπουργό, παραμένουν πληγωμένες και αναγκασμένες να δουλεύουν αμέτρητες ώρες για να πάρουν πίσω ψίχουλα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια