Δεκαήμερο αγώνα στις Σκουριές από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου

“Οι αυταπάτες έχουν τελειώσει από καιρό”, μας λένε οι κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής που πλήττονται από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι κάτοικοι με δράσεις στο δάσος των Σκουριών εμφανίζονται αποφασισμένοι να μη γίνει η καταστροφική για τον τόπο τους επένδυση.

dekaimero

“Η καταστροφή του βουνού συνεχίζεται. Ο τελευταίος όμως λόγος ανήκει στην κοινωνία. Ανάβαση λοιπόν για ακόμη μια φορά στον Κάκαβο, γιατί σημαίνει ελευθερία”, είναι η απάντησή τους.

Γιατί έχει αξία να στηρίξεις τον αγώνα των κατοίκων:

  • Γιατί σε αφορά. Η περιβαλλοντική καταστροφή δεν θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις μόνο στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα. Η σκόνη από τις εργασίες θα φτάνει ακόμη και στη Θεσσαλονίκη που είναι 2,5 ώρες μακριά.
  • Γιατί από παραδεισένια, η περιοχή θα μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη.
  • Γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους πολλοί άνθρωποι που ζουν από τις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.
  • Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
  • Γιατί όσοι μείνουν στην περιοχή θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον καρκίνο.
  • Γιατί αυτός ο αγώνας ποινικοποιήθηκε όσο κανείς.  Περισσότεροι από 450 άνθρωποι διώκονται ποινικά επειδή αντέδρασαν.
  • Γιατί από τη μια πλευρά βρίσκεται η εταιρεία που θέλει να βγάλει λεφτά κι ας σκορπίσει τον θάνατο και από την άλλη απλοί άνθρωποι που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά στον όμορφο τόπο τους.

Φάκελος για τον αγώνα που κρατάει χρόνια

pappous

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X