Δική της επιλογή και  όχι αναγκαστικό αποτέλεσμα της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα η απροθυμία της εισαγγελέως να μπει στην ουσία της υπόθεσης στη δίκη για την επίθεση των Χρυσαυγιτών στο Συνεργείο στην Ηλιούπολη το 2013, τονίζει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, σε ανάρτησή του στο facebook.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης:

«Όλη η πορεία της υπόθεσης του Συνεργείου (από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι σήμερα) αναδεικνύει τη θεσμική συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ατομική ευθύνη κάθε πολίτη ξεχωριστά στην αντιμετώπισή της.

Στην απραξία των αστυνομικών δυνάμεων, που κάθονταν απέναντι από το Συνεργείο την ώρα που οι χρυσαυγίτες τα σπάζανε, αντιπαρατέθηκε η κινητοποίηση της κοινωνίας, εκείνων των επώνυμων ή ανώνυμων που κατέγραψαν, φωτογράφισαν, μάζεψαν πινακίδες, κινητοποιήθηκαν με κάθε τρόπο για να βοηθήσουν.

Στην ραθυμία των ανακριτικών υπαλλήλων που διερευνούσαν τις πλημμεληματικές πράξεις με τη δικογραφία να καταλήγει στο αρχείο αγνώστων δραστών, στάθηκε η επιμέλεια των ειδικών εφετών-ανακριτριών της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που κυνήγησαν τις αποδεικτικές ουρές, ταυτοποίησαν το αμάξι του Λαγού, έδεσαν την κατηγορία και παρέπεμψαν τους κατηγορούμενους στο ακροατήριο.

Και έτσι θα είναι και στο ακροατήριο: στην απροθυμία της εισαγγελέως να μπει στην ουσία της υπόθεσης, προτείνοντας με νομικούς συλλογισμούς – που ήταν δικής της επιλογής και όχι αναγκαστικό αποτέλεσμα της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα όπως εσφαλμένα γράφεται, μπορεί να αντιταχθεί η απόφαση του δικαστηρίου, με μία δικαστική σύνθεση που μέχρι σήμερα έχει δείξει την πρόθεση να διερευνήσει σοβαρά και σε βάθος την υπόθεση (12 δικάσιμοι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα), συγκεντρώνοντας επιπλέον έγγραφα, εξετάζοντας μάρτυρες, κλπ, συμπληρώνοντας τις πλημμέλειες της προδικασίας.

Σαν πολιτική αγωγή, ζητήσαμε από τους δικαστές να τελέσουν το καθήκον τους, με τον τρόπο και στο ύψος του πήχη που έθεσαν οι πολίτες. Η απόφαση – και η ατομική ευθύνη – είναι τώρα δική τους.

Την Παρασκευή 13/9, 8:30πμ (κτίριο 13, αίθουσα 3) λοιπόν: η ανακοίνωση της απόφασης για το Συνεργείο».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X