Την υπερασπιστική γραμμή «δεν ξέρω τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα» ακολούθησαν και οι Β. Σιατούνης και Αθ. Στράτος που απολογήθηκαν σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30/6/2008 και έχουν αποφυλακιστεί αφού εξέτισαν ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών.

Αρνήθηκαν και οι δύο ότι συμμετείχαν στην επίθεση και επιχείρησαν να παρουσιάσουν ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, αλλά στο σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης έχει αποτυπωθεί ο οργανωμένος χαρακτήρας της επίθεσης. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη και Ι. Λαγό, όταν οι τελευταίοι βρέθηκαν στην Ευελπίδων την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεσή τους.

«Πρώτη φορά τούς γνώρισα στη φυλακή, ήμασταν λίγο καιρό μαζί», ισχυρίστηκαν και οι δύο. Επιχείρησαν, τέλος, να επιρρίψουν ευθύνες στους αξιωματικούς για όσα οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει σε καταθέσεις τους λέγοντας «μας είχαν φοβίσει ότι θα μπούμε φυλακή και μας είπαν να υπογράψουμε ένα καλό χαρτί».

«Μα αυτό το χαρτί το υπογράψατε χωρίς να το διαβάσετε;» ήταν η αντίδραση της έδρας, αλλά οι κατηγορούμενοι επέμεναν ότι όσα έχουν αναγραφεί στις καταθέσεις τους ήταν σωστά εκτός από το ότι οι ίδιοι υπήρξαν μέλη ή φίλοι της Χ.Α., το οποίο το «χρέωναν» στους αξιωματικούς.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια