15χρονος Παλαστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή κατά την 48η εβδομάδα διαδηλώσεων στη Γάζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ένας παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε την Παρασκευή, και 41 άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά στρατεύματα, στην 48η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων κοντά στον φράκτη της της Γάζας.

Ο Γιούσουφ Σάιντ Χουσεΐν αλ Ντέιν, 15 ετών, υπέκυψε στις πληγές του αφού πυροβολήθηκε στο στήθος από ισραηλινό σκοπευτή.

Από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις τον Μάρτιο του 2018, περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι – συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών – έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι διαδηλωτές απαιτούν το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην ιστορική Παλαιστίνη από την οποία εκδιώχθηκαν το 1948 για να δημιουργηθεί το νέο κράτος του Ισραήλ.

Απαιτούν επίσης τον τερματισμό του εν εξελίξει αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, ο οποίος έχει εξοντώσει τους δυο εκατομμύρια κατοίκους σε όλους τους τομείς.

Πηγή: middleeastmonitor

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια