Στη δημοσιότητα έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, τα οποία αποδυναμώνουν το αρχικό σενάριο της αστυνομίας για απόπειρα ληστείας. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που παρουσίασε σήμερα η ιστοσελίδα documento δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου έχουν βρεθεί μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου και όχι εντός του καταστήματος.

Το συγκεκριμένο στοιχείο, όπως σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας στην ΕΡΤ,  καταρρίπτει την εκδοχή του κοσμηματοπώλη, ότι «έψαχνε». Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στάλθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (26 Σεπτεμβρίου 2018) και πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Επίσης ταυτίστηκαν δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων – δεξιός παράμεσος και δεξιός κοτίτης – του κοσμηματοπώλη, τα οποία βρέθηκαν «σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου». Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω», ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, «είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω».

Πολλές απαντήσεις αναμένονται, ακόμη, από το υλικό που έχει βρεθεί από κάμερες καταστημάτων, αλλά και από τα βίντεο που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

Νέο Βίντεο Καταρρίπτει τους Ισχυρισμούς της «Απόπειρας Ληστείας» στην Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου