Το μικρό μήκους βίντεο του σκηνοθέτη Abdelkarim El-Fass αφηγείται τις ιστορίες 8 παιδιών στην Παλαιστίνη, τα οποία έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ισραηλινές επιθέσεις . Οι “πρωταγωνιστές” του βίντεο είναι 8 παιδιά από την Ολλανδία. Το κάθε ένα από αυτά μπαίνει στη θέση ενός αθώου θύματος και διηγείται την ιστορία της δολοφονίας του. Μερικά παιδιά ήταν στο Facebook, άλλα κοιμούνταν ή έβλεπαν κάποιον αγώνα του Μουντιάλ, όταν απροειδοποίητα  δέχτηκαν επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το σλόγκαν της καμπάνιας που ουσιαστικά ξεκινάει ο σκηνοθέτης Abdelkarim El-Fass είναι: “Δεν είμαστε πια εδώ, σε νοιάζει;”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια