Η Μέρκελ και ο Κάμερον σε μια βάρκα στην μέση του πουθενά φαίνεται να διασχίζουν την θάλασσα με ασφάλεια σε αντίθεση με τους γύρω τους μετανάστες που πνίγονται. Οι ίδιοι αν και μπροστά στο θλιβερό γεγονός αδιαφορούν και αφήνουν στην τύχη τους τους ανθρώπους. Μπορεί το βιντεάκι να είναι φανταστικό, αλλά με αυτόν τον τρόπο η Διεθνής Αμνηστία θέλει να αναδείξει την αδιαφορία των Ευρωπαικών κυβερνήσεων που αντί να δίνουν πραγματικές λύσεις και λεφτά για να σώζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, δίνουν λεφτά για να περιφράζουν τα σύνορά τους καλύτερα από αυτούς.

Η Διεθνής Αμνηστία δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βιντεάκι με σκοπό να εκπέμψει SOS για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα μεταναστών που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην γη της δικής του επαγγελίας. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, με τον ακριβή αριθμό να παραμένει άγνωστο ενώ οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτε απολύτως από το να δίνουν εκατομμύρια σε φράχτες και συνοριοφύλακες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια