Είναι αδιανόητο να συμμετέχουμε σε μια διαδήλωση και να κινδυνεύουμε έτσι δήλωσε σήμερα στο RT France ο Jerome Rodrigues, ο διαδηλωτής που έχει συνεχή παρουσία στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και πυροβόλησαν Γάλλοι αστυνομικοί με πλαστική σφαίρα.

Σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο και μίλησε για το συμβάν. Με καλυμμένο το χτυπημένο του μάτι, αλλά χωρίς να δείχνει ότι έχει πτοηθεί, κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει το κίνημα, στέλνοντας όμως παράλληλα μήνυμα ειρήνης.

Για την υγεία του ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να ανακτήσει την όρασή του. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θέλει να ανακηρυχθεί σε “σύμβολο” του αγώνα και ότι ανησυχεί πολύ για σύντροφό του, που έχασε οριστικά το μάτι του.

Για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του Laurent Nunez, γεν. διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση των πλαστικών σφαιρών σε βάρος του, σχολίασε ότι ο L. Nunez πρώτον, δεν ήταν εκεί και δεύτερον ανέφερε πώς έχει διαβιβαστεί στη Γενική Επιθεώρηση της Αστυνομίας η σφαίρα που τον χτύπησε.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X