Αλληλεγγύη και βοήθεια από τους συναδέλφους του βρήκε ο ποδοσφαιριστής Σάββας Ταταρίδης που ήρθε αντιμέτωπος πριν λίγο καιρό με μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρώτα τραυματίστηκε σε αγώνας της ομάδας του και μετά εκείνη αποφάσισε να μην τον πληρώσει ξανά, παρότι υπήρχε συμφωνία μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν. Παράλληλα η ομάδα δεν ανέλαβε τα έξοδα ή μέρος τους για τη χειρουργική επέμβαση.

Η ομάδα Solidarity Athletes που έχει δράση τόσο εντός όσο και εκτός του κλάδου, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν αποφάσισε να παρέμβει. Συγκέντρωσε χρήματα για ένα μέρος των εξόδων του χειρουργείου, όσο έμενε να συμπληρωθεί σε εκείνο που είχαν ήδη μαζέψει άλλοι αθλητές και δημοσιοποίησε το περιστατικό. Με αυτό τον τρόπο ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ομάδα του, αλλά και ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία ιδιοκτητών σε ομάδες δεν θα περνάς στο απυρόβλητο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τους Solidarity Athletes

Στις 20 Ιανουαρίου ο Σάββας Ταταρίδης τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο σε ένα παιχνίδι της ομάδας του Απε Λαγκαδά για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα του αποφάσισε πως δεν πρέπει να τον ξανά πληρώσει παρότι υπήρχε συμφωνία μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου και φυσικά δεν αναλαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης.

Και κάπου εκεί η αλληλεγγύη γίνεται θάλασσα κι εκείνο το ανθρώπινο το κύμα δείχνει να φουσκώνει.

Εμείς καλύψαμε ένα μέρος από το χειρουργείο γιατί πριν από εμάς πολλοί αθλητές είχαν μαζέψει ένα σημαντικό ποσό ενίσχυσης.

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Σάββα.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές του Άρη, του Ηρακλή, της δόξας Δράμας, της Κέρκυρας, τους solidarity athletes και πολλούς φίλους ποδοσφαιριστές από κάποιες άλλες ομάδες για την οικονομική βοήθεια που μου παρείχαν έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης μου. Ειλικρινά η προσφορά τους ήταν συγκινητική και υπερπολύτιμη, εκτός από την οικονομική βοήθεια, αυτή η κίνηση με βοήθησε και στο ψυχολογικό κομμάτι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ”.

Σάββας Ταταρίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια