Ένας 33χρονος που κρατούνταν από το 2016 για ληστείες, με ποινή 14 χρόνια κάθειρξης, έδωσε τέλος στην ζωή του μέσα στο κελί του στις φυλακές Αλικαρνασσού, τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο κρατούμενου σε ελληνική φυλακή μέσα σε τρεις ημέρες, μετά και τον θάνατο του κρατούμενου Μαλτέζου Σώζου από οδοντική φλεγμονή στις φυλακές Λάρισας.

Τον αυτόχειρα κρατούμενο, σύμφωνα με την διεύθυνση του καταστήματος, εντόπισε κρεμασμένο στο κελί του ο σωφρονιστικός υπάλληλος νυχτερινής βάρδιας στις 4:25 το πρωί της Δευτέρας. Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε στις 4:10. Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με την διεύθυνση της φυλακής Αλικαρνασσού, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη γιατί δεν άντεχε το γεγονός ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη της οικογένειας του.

Ο 33χρονος αυτόχειρας είχε εξαπατήσει τον ξάδελφό του ο οποίος, χωρίς να το γνωρίζει, του έφερε στο επισκεπτήριο ρούχο στην ραφή του οποίου υπήρχε κρυμμένη μικροποσότητα ηρωίνης. Η μικροποσότητα αυτή όμως εντοπίστηκε στην τυπική έρευνα που πραγματοποιείται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα ρούχα που εισέρχονται στη φυλακή. Ο φόβος και οι τύψεις για τις ποινικές συνέπειες που ενδεχομένως θα είχε ο ξάδελφός του για κάτι που δεν γνώριζε, φαίνεται να οδήγησε τον 33χρονο σε αυτήν την τραγική και αμετάκλητη απόφαση.

 

Περισσότερα στο omniatv.com από τον Τάσο Θεοφίλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X