Με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες υποδέχτηκε τους πολίτες της Καταλωνίας η ισπανική αστυνομία έξώ από τα εκλογικά κέντρα. Μαθήματα «δημοκρατίας» από τον Ραχόι.

Πλήθος ψηφοφόρων βρισκόταν από το πρωί έξω από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουνσ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησια το οποίο έκρινε παράνομο το Συνταγματικό Δικαστήριο και η ισπανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει 11.000 αστυνομικούς στην περιοχή για να το καταστείλει.

Μνήμες από την φρανκική Ισπανία ξύπνησαν στους Καταλανούς σήμερα. Καταστολή, βία και άγριο ξύλο είναι οι «δημοκρατικοί» τρόποι που χρησιμοποιεί η δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφορίας. Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους αστυνομικούς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες με την αστυνομική καταστολή κάνουν το γύρο του κόσμου.

Εμβληματική φωτογραφία αυτή μιας γυναίκας με ψηλά τα χέρια να την κουβαλάνε κρατώντας της από τα πόδια και τα χερια οι αστυνομικοί για να την απομακρύνουν από το εκλογικό κέντρο και στο έδφαος λουλούδια από αυτά που κρατούσαν οι πολίτες προσερχόμενοι…

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον πλήθους σε δρόμο της Βαρκελώνης με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, την ώρα που τοπική αστυνομία και εθνοφρουρά προχωρούν στην κατάσχεση καλπών και ψηφοδελτίων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X