Όταν πριν λίγα χρόνια ο Μάικλ Μουρ έφτιαχνε το ντοκιμαντέρ “Sicko” και παρουσίαζε το ιδιωτικό σύστημα υγείας στις ΗΠΑ (γιατί δημόσιο δεν υπάρχει), πολλοί έλεγαν ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που έχουμε δημόσια υγεία. Δυστυχώς το “δημόσια” πλέον, είναι μόνο κατ’ επίφαση.

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στον χώρο της δημόσιας υγείας αποφάσισε το BBC να δημοσιοποιήσει μία από τις παραμέτρους της κρίσης στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα λεπτομερές οδοιπορικό σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση, με επισκέψεις σε κοινωνικούς χώρους όπως το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, αλλά και επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία, όπως ο Ευαγγελισμός, η δημοσιογράφος Zeinab Badawi, βρέθηκε και συνομίλησε με ασθενείς, οι οποίοι χωρίς εργασία δεν έχουν ασφάλιση και κατά συνέπεια αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X