ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της πρώτης, για φέτος, ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Το event στο facebook

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

8μ.μ.
ΠΑΡΤΥ μαθητών του Αλληλέγγυου Σχολείου
Στο πλαίσιο των ανταποδοτικών δράσεων της Μεσοποταμίας, οι μαθητές ανταποδίδουν με ένα πάρτυ με μουσικές ροκ, χιπ χοπ και πανκ.

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

12π.μ.
“Αριστοφάνης Junior”
Η Μαρία Σκούπα (ηθοποιός και θεατρολόγος) και ο Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθαριστής και συνθέτης), παρουσιάζουν ένα δίωρο διαδραστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο “Αριστοφάνης junior”.

Μια σπονδυλωτή (για παιδιά από 6 χρόνων -για εφήβους- και για “μεγάλους”) αφήγηση για το Θέατρο, τη μουσική, τον Αριστοφάνη, τον πόλεμο, την Ειρήνη και την ουτοπία.

Με βάση δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη (“Αχαρνής και Όρνιθες”) που έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Θέατρο “Βαφείο-Λάκης Καραλής” η Μαρία Σκούπα με πρωτότυπη μουσική του Νίκου Χατζηελευθερίου, ξετυλίγονται τόσο οι μύθοι του Αριστοφάνη όσο και οι έννοιες και οι καταβολές της έκφρασης μέσα από το λόγο, τη μουσική και την κίνηση.

7μ.μ.
Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα
«Πως επηρεάζει η οικογένεια τις επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών της»
Με εργαλείο μας ένα μύθο της Ελληνικής μυθολογίας, εκείνο της «Θέτιδας και του Αχιλλέα», θα αναλύσουμε, σχολιάσουμε και μοιραστούμε τις εμπειρίες μας για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουμε εν τέλει (συνειδητά ή ασυνείδητα) τα παιδιά μας στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Ιδιαίτερα θα αναφερθούμε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι «υψηλές προσδοκίες» που έχουμε από τα παιδιά μας όσον αφορά το μέλλον τους.

Εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Αριστέα Γιαννακοπούλου, Υπεύθυνη για θέματα σπουδών και επαγγελμάτων του ΚΕ.ΣΥ.Π Πειραιά (Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X