Δυο στίχοι για τον Τσε Γκεβάρα

Μερικοί θα κάνουν μνημόσυνα. Ακόμη και αυτοί που έμμεσα ενεπλάκησαν στη δολοφονία του θα φορέσουν την τραγιάσκα, θα καπνίσουν το πούρο της επανάστασης και θα καταθέσουν κανένα στεφάνι ως μέρος της ρουτίνας τους.

Είναι αυτοί που θα μπουν, δεκαετίες μετά, κάτω από το πρόσημο της Αριστεράς και του Αγώνα για να νιώσουν ασφάλεια. Ενώ κάθε βράδυ με τη μπύρα τους θα παραδέχονται πως ο σοσιαλισμός είναι μια ουτοπία, ενώ με το πρώτο δακρυγόνο θα φεύγουν. Με την πρώτη ήττα θα παραλύουν.

Είναι αυτοί που θα εξορθολογήσουν την αντίσταση, που δε θα ερωτευτούν ποτέ ως το κόκκαλο, τα μάτια μιας απλής κοπέλας, την ανάγκη για αλλαγή, τη συντροφικότητα.

Ένα ποίημα για τον άνθρωπο που στα πολυβόλα των πρακτόρων, απάντησε με αίμα που έκαιγε ζωή και δικαιοσύνη.

«Διαβάτη, τα ίχνη σου είναι
μόνο ο δρόμος και τίποτε άλλο·
διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος,
ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας.
Βαδίζοντας γίνεται ο δρόμος
και γυρίζοντας το βλέμμα πίσω
φαίνεται το μονοπάτι
που ποτέ δε θα ξαναπατήσεις.
Διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος
μόνο απόνερα στη θάλασσα»… Αντόνιο Ματσάδο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια