Στο Μοναστηράκι διεξήχθη η 3η πανελλαδική – παγκύπρια διαμαρτυρία για ΟΛΑ τα ζώα η οποία ξεκίνησε μετά τις 12 το μεσημέρι.

Παρόλο που το κέντρο της πόλης έμοιαζε με φρούριο ενόψει των πορειών για το ασφαλιστικό, ευαισθητοποιημένοι πολίτες στα δικαιώματα των ζώων έδωσαν βροντερό παρών στη διαμαρτυρία που έχει γίνει θεσμός.

Το αίτημα των διοργανωτών ήταν απλό και σαφές: “Θέλουμε δικαιοσύνη για ΟΛΟΥΣ τους γήινους. Απαιτούμε ένα κόσμο χωρίς σκοτωμούς, χωρίς ανώτερους και κατώτερους, αφέντες και δούλους. Ο αγώνας μας είναι οικουμενικός και δίκαιος και αγκαλιάζει τα βάσανα όλων των πλασμάτων. Απαιτούμε κατάργηση των σφαγείων, των εργαστηρίων πειραμάτων, των γουναράδικων, των ζωολογικών κήπων, των ιπποδρομιών, των σκυλομαχιών και οποιασδήποτε άλλης πράξης που συνεπάγεται βαναυσότητα και σκλαβιά. Λέμε ΤΕΡΜΑ σε κάθε είδους βιασμό, βασανισμό και δολοφονία. Ο αγώνας μας είναι για να κλείσουν τα σφαγεία να ‘ρθει η ελευθερία.”

H πορεία πέρασε από καταστήματα και ταβέρνες με συνθήματα όπως “το κρέας είναι δολοφονία’” και “ούτε κλούβια, ούτε ενυδρεία, θέλουμε ζωή και ελευθερία”, στην οποία μοιράζονταν και ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς. Ελπίδα των διαδηλωτών, είναι η θετική ανταπόκριση του κόσμου να μετουσιωθεί στην αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών.

diadilwsi1

diadilwsi2

diadilwsi3

diadilws4

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη με το κίνημα 269life που έκανε branding στο Σύνταγμα, για να σταματήσει η σφαγή των ζώων

 

 

diadilwsi5

diadilwsi7

diadilwsi8

diadilwsi9

diadilwsi10

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]