Διαδήλωση στην Καμάρα και μεγάλη συναυλία στο Ιβανώφειο πραγματοποιούνται την Πέμπτη (11/5) για τη στήριξη του αγώνα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

Γιατί έχει σημασία η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων

Θυμίζουμε ότι εργαζόμενοι είχαν κρατήσει το εργοστάσιο ζωντανό όταν η εταιρεία Φίλκεραμ Johnson το εγκατέλειψε το 2011. Άφησε στην τύχη του το προσωπικό και απλήρωτο.

Οι εργαζόμενοι όμως βάδισαν αντίθετα. Πρώτα προστάτευσαν από κλοπές και συντήρησαν τον εξοπλισμό και στη συνέχεια έβαλαν μπρος τις μηχανές.

Παίρνοντας στα χέρια τους το εργοστάσιο, πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη. Αυτό που έχει γραφτεί πολλές φορές σε βιβλία κι έχει γίνει σύνθημα σε πανό και τείχους έγινε μια πραγματικότητα.

Αντέχοντας ακόμη, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, να λειτουργούν και να εξελίσσουν το εγχείρημα, κατάφεραν να δείξουν ότι οι αγώνες πρέπει να δίνονται, γιατί ενίοτε κερδίζονται και τα αποτελέσματά τους ριζώνουν.

Η συνέχιση όμως του εγχειρήματος περνάει καθοριστικά από την υποστήριξη του κόσμου. Αν όλοι αγανακτούμε με τις συνθήκες εργασίας και τις πρακτικές εταιρειών όπως η Φιλκεραμ Johnson, τότε πρέπει κάπως να συμβάλλουμε στην αλλαγή.

Για τη ΒΙΟΜΕ τσέκαρε και το παρακάτω ντοκιμαντέρ:

Ιστορίες αυτοδιαχείρισης

To e-shop της ΒΙΟ.ΜΕ

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις, η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00 από την Καμάρα με κεντρικά προτάγματα:


Τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων και της μαχόμενης κοινωνίας // Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟ.ΜΕ Η ΒΙΟ.ΜΕ δεν πωλείται, δεν γίνεται βίδες // Αλληλεγγύη-Αυτοδιαχείριση-Άμεση δημοκρατία.


Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με αλληλέγγυους μουσικούς απ’ όλη τη χώρα στις 21.00 στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ.

Θα παίξουν οι:
Χειμερινοί Κολυμβητές
Γιώργος Καζαντζής
Sleepin Pillow
BAiLdSA
Λάργκο Largo
Vic Ioannina

Θα ακούσουμε κομμάτια όπως:

Η συναυλία διοργανώνεται για την πολιτική & οικονομική ενίσχυση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ και του Εργατικού Ιατρείου.

Συγκεκριμένα τα χρήματα θα δοθούν για την ενίσχυση και επέκταση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο, αλλά και την υποστήριξη των παράλληλων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

 

Το Ιβανώφειο θα το βρεις εδώ:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια