Δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας από την 1η Νοέμβρη, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους και να μπει τέλος στην πολύχρονη επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.

Ενώ οι αιτήσεις τους έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, τους καθυστερούν για μήνες και τους καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και τους κρατάνε μακριά από τους δικούς τους.
Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τη γερμανική κυβέρνηση για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την ελληνική για περιορισμό των επανενώσεων και απαιτούν να απαλειφθούν όλα τα διοικητικά προσχήματα για τις καθυστερήσεις και να οργανωθεί άμεσα η αεροπορική μεταφορά τους.


Για αυτό μας καλούν όλους/ες την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε προς τη γερμανική πρεσβεία, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας για να στηρίξουμε τον αγώνα τους.
Αντίστοιχη δράση κινητοποίησης θα οργανωθεί την ίδια μέρα και από τους συγγενείς τους στο Βερολίνο.


Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας 
Να μπουν άμεσα πτήσεις για τις επανενώσεις
Οικογενειακή επανένωση τώρα για τους πρόσφυγες

Φωτογραφία του χρήστη Απεργία Πείνας Προσφύγων/Hunger Strike: "Reunite us with our families now".

Εδώ η εκδήλωση στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X