Πορεία στο κτίριο της Βουλής στο Μπουένος  Άιρες πραγματοποιήθηκε χθες με αίτημα την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων. Η πορεία έγινε με αφορμή την παρουσίαση νέου νομοσχεδίου στο Κογκρέσο που προτείνει την νομιμοποίηση των αμβλώσεων στις πρώτες 14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Ένα παρόμοι νομοσχέδιο απορρίφθηκε από το Κογκρέσο πριν από έναν χρόνο.

Τότε 38 γερουσιαστές είχαν απορρίψει το νομοσχέδιο, την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν έξω από το κτίριο του Κογκρέσου για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Σήμερα οι αμβλώσεις στην Αργεντινή επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή όταν η υγεία της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Χιλιάδες γυναίκες με πράσινα μαντήλια -το σύμβολο του αγώνα υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση- διαδήλωσαν υπέρ του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί την άμβλωση. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, οι παράνομες αμβλώσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για τις μητέρες στην Αργεντινή. Το υπ. Υγείας εκτιμά ότι τουλάχιστον 350.000 παράνομες αμβλώσεις πραγματοποιούνται στη χώρα κάθε χρόνο, αλλά οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για περισσότερες, οι οποίες μπορεί να μην καταγράφονται.

Για χρόνια, οι υποστηρικτές του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση έχουν προσπαθήσει να περάσουν νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης, αλλά η επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας και των συντηρητικών πολιτικών έχει αποδειχθεί ισχυρότερη.

Στη Λατινική Αμερική, μόνο η Ουρουγουάη και η Κούβα έχουν αποποινικοποιήσει την άμβλωση, ενώ στις ΗΠΑ, η Πολιτεία της Αλαμπάμα πέρασε πρόσφατα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμα και σε περίπτωση βιασμού.

25 άντρες γερουσιαστές ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα

Με πληροφορίες από BBC και telesur

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια