Η αλληλεγγύη φαίνεται ότι πληγώνει κάποιους. Διαιτητής στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Κρήτης αρνήθηκε να τελεστεί ο αγώνας εξαιτίας ενός πανό που στήριζε τους μετανάστες στη Μόρια

Το πανό ανάρτησαν φίλαθλοι της ομάδας του Τηγανίτη πριν από τον αγώνα με τον Κόροιβο στο γήπεδο των Αγίων Παρασκιών για την πρώτη αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου. Οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό και ο διαιτητής αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας του Τηγανίτη αναφέρεται:

Στο σημερινό αγώνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος απέναντι στον Κόροιβο για τη 1η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου, η ομάδας μας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους νεκρούς στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν δεν κατέβαινε από την κερκίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πανό έχει περιεχόμενο που είναι ενάντια στον κανονισμό “No politica” στα γήπεδα.

Το πανό δεν το κατεβάσαμε ποτέ και το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί επίσημα ο αγώνας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας. ΥΓ η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα!

Θυμίζουμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Τηγανίτη ιδρύθηκε ως αντιφασιστική ομάδα του Ηρακλείου και πήρε το όνομά της από την ιστορία του Ανωγειανού αντιστασιακού “Τηγανίτη” που έσφαξε μέσα στο δικαστήριο τον Γκεσταμπίτη Μαγιάση.

Έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο Μαρτινέγκο στο Ηράκλειο, χρώματα της το μπλε και το κόκκινο και έμβλημα της το Αστέρι. Όπως αναφέρουν και οι «ιδρυτές»:«Οποιοσδήποτε δεν είναι Φασίστας μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα»καθώς και ότι «Το πάθος για το υγιές ποδόσφαιρο, η όρεξη για αυτοοργάνωση και τα κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά, έγιναν η αφετηρία για τη δημιουργία της ομάδας μας».

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια