“Τα όνειρα μας γκρεμίζονται στην Ελλάδα του σήμερα” τραγουδούν οι μαθητές του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Το σχολείο τους είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο όπως και τα υπόλοιπα Μουσικά σχολεία σε άλλες πόλεις της χώρας, που αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα στην λειτουργία τους εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους. Τα Μουσικά σχολεία έχουν προγραμματίσει τέτοιες δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι ζητούν την επίλυση των προβλημάτων στην σίτιση και την μεταφορά των πρώτων, την κάλυψη των κενών θέσεων του διδακτικού προσωπικού και την αναγνώριση της φοίτησης στα σχολεία αυτά! (κι όμως ακόμα, παρά τα πολλά χρόνια λειτουργίας τους).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια