Με σκούρα καφέ αποτυπώματα από παλάμες, χρώμα που παραπέμπει στο πετρέλαιο πάνω στην γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου διαμαρτυρήθηκαν διαδηλωτές κατά του χορηγού του γνωστού μουσείου, της πετρελαϊκής εταιρείας Total.

Ντυμένοι στα μαύρα, οι ακτιβιστές μέλη το κινήματος «Ας Ελευθερώσουμε το Λούβρο» γέμισαν με καφέ αποτυπώματα παλάμης την περίφημη πυραμίδα, ένα δημοφιλές αξιοθέατο του Παρισιού, καθώς η Total είναι χορηγός του Λούβρου τα τελευταία χρόνια.

«Τα αποτυπώματα των χεριών πάνω στην Πυραμίδα μπορούν να καθαριστούν εύκολα, ενώ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Total δεν είναι εύκολο να καθαριστεί» δήλωσε η Βικτουάρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Άλλος ένας διαδηλωτής, ο Κεστέρ Λοβέλ είπε στο Reuters: «Ένα πολιτιστικό ίδρυμα δεν θα πρέπει να παίρνει χρήματα από μια πολυεθνική εταιρεία που συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το κλίμα, να ρυπαίνει το κλίμα και να αφήνει ένα τόσο ρυπαρό αποτύπωμα στη Γη».

«Αν και δεν είμαστε ο βασικός χορηγός του Λούβρου, είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του εμβληματικού αυτού ιδρύματος» τονίζει, από την πλευρά της, η Total σε μια ανακοίνωση στο Reuters.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια