Επιστολή διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία απέστειλαν 33 σκωτσέζοι βουλευτές εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, η οποία συνοδεύεται από βομβαρδισμούς σε περιοχές άμαχου πληθυσμού.

Οι σκωτσέζοι πολιτικοί έχουν καταδικάσει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τη ως βαθιά ανέντιμη κίνηση και έχουν καλέσει τις Η.Π.Α να πάρουν πίσω την απόφασή τους το αμεσότερο.

Η επιστολή των βουλευτών ήρθε μετά την καταδίκη της τουρκικής στρατιωτικής δράσης από την πρώτη υπουργό της χώρας, Νίκολα Στέρτζιον και τον ηγέτη των Πράσινων Πάτρικ Χάρβι.

Η Ν. Στέρτζιον δήλωσε βαθιά ανήσυχη και εντελώς αντίθετη με την απόφαση των Η.Π.Α. Η πρώτη υπουργός τόνισε ότι οι ενέργειες του προέδρου Τραμπ είναι καταδικαστέες, “δεδομένης της θυσίας που έχουν κάνει οι κούρδοι για να βοηθήσουν στη νίκη της ISIS”.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τρεις επικεφαλής κομμάτων, οι βουλευτές απευθυνόμενοι στον αμερικανό πρέσβη Ρόμπερτ Τζόνσον, αναφέρουν: “Ζητάμε να μεταφέρετε στην κυβέρνησή σας τις ισχυρές αντιρρήσεις μας γι’ αυτή την προδοσία των κουρδικών συμμάχων μας. Η απόφαση θα πρέπει να αλλάξει αμέσως και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα κατά της Τουρκίας για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωής και αποσταθεροποίησης της περιοχής.”

*Κεντρική φωτογραφία – Οι βουλευτές των πρασίνων εμφανίστηκαν με τη σημαία της Ροτζάβα, της αυτόνομης περιοχής στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια