Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στη Λουΐζης Ριανκούρ γίνεται η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου, Μανώλη Κυπραίου από τα ΜΑΤ το 2011 κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων, ο οποίος έχασε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου του 2011.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2011, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δίπλα σε αυτόν χειροβομβίδα κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα να απολέσει δια παντός την ακοή του. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”! (για να θυμηθούμε και τα κατορθώματα της ομάδας Δέλτα)

Το περιστατικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τότε «καταδίκασε απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

Ένα παλιότερο βίντεο από κινητοποίηση για τον Μανώλη Κυπραίο