Μία τρανς εργάτρια του σεξ δολοφονήθηκε μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.

Η δολοφονία έγινε στη Σμύρνη και ο δράστης είναι 23χρονος αστυνομικός που αναγνωρίζεται με τα αρχικά A.D.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο αστυνομικός μπήκε στο σπίτι που βρίσκεται σε κεντρική γειτονιά της Alsancak στην περιοχή της Σμύρνης, αφού άκουσε διαπληκτισμούς, όπου εντός βρισκόταν ένας φίλος του περί τις 6:30, στις 9 Ιανουαρίου.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε με επανειλημμένες βολές κατά της Hande Şeker, τρανς γυναίκας και ενός ακόμη προσώπου που ήταν επίσης τρανς γυναίκα.

Η Hande Şeker άφησε την τελευταία της πνοή στη σκηνή του εγκλήματος, όπως αναφέρουν πηγές από τις υγειονομικές αρχές που έσπευσαν επιτόπου μετά από κλήση περιοίκων, ενώ ένα ακόμη πρόσωπο τραυματίστηκε στον ώμο.

Ο φίλος του αστυνομικού, ο οποίος ήταν πωλητής μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων, τραυματίστηκε επίσης στο πόδι από εξοστρακισμό σφαίρας.

Η δεύτερη τρανς γυναίκα που τραυματίστηκε βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, ενώ ο δολοφόνος αστυνομικός και ο φίλος του βρίσκονται υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 4 τρανς γυναίκες δολοφονήθηκαν σε εγκλήματα μίσους μέσα στο 2018, όπως αναφέρουν ακτιβιστές, που κατηγορούν την αστυνομία και τη δικαιοσύνη ότι κλείνουν τα μάτια στις επιθέσεις που συχνά δέχονται οι τρανς εργάτριες του σεξ.

Αλιευμένο από το t-zine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια