Πως θα ήταν ο κόσμος αν οι δημοσιογράφοι αντιμετώπιζαν τους καλεσμένους τους όπως πραγματικά τους αξίζει; Ο δημοσιογράφος του αγγλικού Channel 4, Jon Snow παραδίδει δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας έχοντας στο απέναντι παράθυρο τoν εκπρόσωπο τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης, Mark Regev.

Ο παρουσιαστής αναρωτιέται πως γίνεται το Ισραήλ να μιλά για “προστασία των αμάχων από τον Ισραηλινό στρατό”, όταν τρία νεαρά αγόρια έχουν χάσει την ζωή της σε παραλία της Γάζας και το νοσοκομείο  Al-Wafa  έχει γίνει στόχος βομβαρδισμών, όλα υπό ισραηλινά πυρά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X