Η Μπαρτσελόνα παρέταξε τις «ρεζέρβες» της απέναντι στην Κόρντομπα για το Copa Del Rey και αρκετά νέα αστέρια πρόλαβαν να λάμψουν στο Καμπ Νου, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να κλέβει την παράσταση. Τι το ξεχωριστό έχει όμως αυτός και η οικογένειά του;

Ο γεννημένος το 1991 στο Μπάρι της Ιταλίας, Τιάγκο Αλκάνταρα, πρόλαβε να πετύχει ένα γκολ, να έχει δοκάρι και να δώσει μια ασίστ για γκολ. Άλλοι τον ήξεραν, άλλοι τον μαθαίνουν τώρα. Ελάχιστοι ξέρουν όμως, τι κοινά και τι διαφορές έχει με τον πατέρα του και τον αδερφό του.

Ο πατέρας Μαζίνιο

Ο Τιάγκο είναι γιος του βραζιλιάνου διεθνούς, Μαζίνιο. Εκτός από αρκετές βραζιλιάνικες ομάδες, ο Μαζίνιο αγωνίστηκε και στις Λέτσε, Φιορεντίνα και Βαλένθια, Θέλτα και Έλτσε.

Ο Μαζίνιο είχε φορέσει περισσότερες από 30 φορές τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας και μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του ήταν το Μουντιάλ που κατέκτησε το 1994 στα γήπεδα της Αμερικής.

Ο Τιάγκο

Από το 2005 ανήκει στην Μπαρτσελόνα, δηλαδή από 14άρων ετών. Στις 17 Μαΐου του 2009 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ (!) Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Από τότε έχει περισσότερες από 50 συμμετοχές με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ο Τιάγκο γεννήθηκε στην Ιταλία, καθώς τότε ο Μαζίνιο αγωνιζόταν στην γειτονική μας χώρα. Από το 1994 έως το 2001 ο Τιάγκο ζούσε στην Ισπανία επειδή ο πατέρας του πέρασε τότε από Βαλένθια, Θέλτα και Έλτσε. Μετά από ένα διάλλειμα (2001-2005 στην Βραζιλία) ο πιτσιρικάς Τιάγκο επέστρεψε στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα, στην οποία ανήκει και σήμερα.

Το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Ιταλία και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα έζησε στην Ισπανία, δεν τον άφησε να δεθεί με την Βραζιλία. Για αυτό το λόγο, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας, πριν αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα των «φούριας ρόχας» στις 10 Αυγούστου του 2011 σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Ιταλία.

Ο Ράφα Αλκάνταρα (Ραφίνια)

Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος αδερφός του Τιάγκο, Ράφα, όπως είναι λογικό, έχει σχεδόν την ίδια πορεία με τον μεγαλύτερο του αδερφό. Μόνο που αυτός γεννήθηκε στην Βραζιλία. Κατά τα άλλα είναι και αυτός παίκτης της Β’ ομάδας της Μπαρτσελόνα, έχοντας κάνει 2 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα (1 στο Κύπελλο και 1 στο Champions League).

Η δεύτερη και σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δύο αδερφών είναι η εθνική ομάδα που αποφάσισαν να αντιπροσωπεύσουν. Ο πιτσιρικάς Ράφα, αν και είχε αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της Ισπανίας, άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και επέλεξε να εκπροσωπήσει τη «Σελεσάο» στο South American Youth Championship του 2013 το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με τον Τιάγκο να έχει αρχίσει να καθιερώνεται στην Μπαρτσελόνα και να παίρνει ευκαιρίες στην εθνική Ισπανίας, μένει να δούμε αν ο μικρότερος αδερφός του τα πάει το ίδιο καλά.

Αν τα καταφέρει θα είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι θα είναι συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, αλλά αντίπαλοι με τις εθνικές τους ομάδες.

«Αν βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με τις εθνικές ομάδες, πραγματικά δεν έχω ιδέα με ποιόν θα είναι ο πατέρας μας. Σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο για εκείνον, αλλά προς το παρόν προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Ο αδερφός μου διάλεξε την Ισπανία και εγώ την Βραζιλία δεν είναι κακό» ήταν τα λόγια του Ράφα Αλκάνταρα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα σταματήσει να μας χαρίζει τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]