«Σ’ αφήνω τώρα να σκεφτείς μόνη σου» είπε ο κύριος Γκραντγκράιντ. «Σου έχω αναπτύξει την υπόθεση, με τον τρόπο που οι πρακτικοί άνθρωποι αναπτύσσουν τέτοιου είδους υποθέσεις. Στα είπα όλα, όπως τα είχαν πει και σε μένα και στη μητέρα σου στον καιρό μας. Όσο για τα άλλα, αγαπητή μου Λουίζα, θ’ αποφασίσεις εσύ».

Από την αρχή της συνομιλίας είχε τα μάτια καρφωμένα στον πατέρα της. Καθώς εκείνος ακουμπούσε τώρα στη ράχη της καρέκλας του, και κάρφωνε με τη σειρά του το βαθύ του βλέμμα στην κόρη του, ίσως θα μπορούσε να ’βλεπε, σε μια φευγαλέα στιγμή, τη διάθεση που ένιωσε να ριχτεί στην αγκαλιά του και να του εμπιστευτεί όλα τα μυστικά της καρδιάς της. Μα για να τη δει αυτή την διάθεση, θα ’πρεπε να ξεπεράσει μ’ ένα άλμα όλα τα τεχνητά εμπόδια που έστηνε τόσα χρόνια ανάμεσα στον εαυτό του και σ’ όλες εκείνες τις μυστικές ανθρώπινες ουσίες, που θα ξεφεύγουν τα πλοκάμια της άλγεβρας, ως την ημέρα που η τελευταία σάλπιγγα θα σημάνει και της ίδιας της άλγεβρας το τέλος. Τα εμπόδια όμως ήταν πάρα πολλά και πολύ ψηλά για ένα τέτοιο άλμα. Με την αλύγιστη, ωφελιμιστική, πραγματιστική έκφραση του προσώπου του, έκοψε την ορμή της˙ και η στιγμή χάθηκε μέσα στ’ απύθμενα βάθη του παρελθόντος, για να ενωθεί μ’ όλες τις άλλες χαμένες ευκαιρίες, που πνίγηκαν εκεί μέσα.

Σήκωσε τα μάτια από τον πατέρα της, κι έμεινε κοιτάζοντας σιωπηλή την πόλη τόσην ώρα, που στο τέλος εκείνος τη ρώτησε:
«Συμβουλεύεσαι τις καμινάδες των εργοστασίων του Κοκτάουν, Λουίζα;»
«Δε φαίνεται να υπάρχει εκεί τίποτ’ άλλο παρά μονάχα ένας νωθρός και μονότονος καπνός. Μόλις έρχεται όμως η νύχτα, ξεπετιέται φωτιά, πατέρα!» απάντησε στρέφοντας απότομα.
«Αυτό δα το ξέρω, Λουίζα. Δε βλέπω όμως τι σχέση μπορεί να ’χει με τη συζήτησή μας». Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν το ’βλεπε –καθόλου μάλιστα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια