Βρισκόμαστε στο 1987. Ο Δημήτρης (Τάσος Νούσιας), με νοοτροπία που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Μικρασία έχει χαραχτεί στη μνήμη του Έλληνα ως ο χαμένος παράδεισος, θέλει να οργανώσει μια έκθεση κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας – Τουρκίας με αντικείμενα της εποχής. Έχοντας σκοπό του να βρει εκείνο το ιδιαίτερο κομμάτι που θα της προσδώσει μεγαλύτερο κύρος, ταξιδεύει σε αντικερί της Σμύρνης. Με αφορμή ένα ματωμένο νυφικό, η ζωή του θα μπερδευτεί με τη ζωή της Ρόζας (Λήδα Πρωτοψάλτη) και της εγγονής της Μαριάννας (Ευγενία Δημητροπούλου), ενώ η επιμονή του θα οδηγήσει στην αποκάλυψη μυστικών ξεχασμένων στα βάθη του χρόνου και των συνειδήσεων.

Οι ερμηνείες στο σύνολό τους είναι καλές, χωρίς όμως το απαραίτητο συγκινησιακό φορτίο που θα περίμενε κανείς λόγω θεματολογίας. Εξαίρεση η σκηνή στο νοσοκομείο με την πρώτη και τελευταία συνάντηση Ισμαήλ – Ρόζας. Η Λήδα Πρωτοψάλτη ξεχωρίζει με την περηφάνια και την αλυγισιά της μικρασιάτισας που τα έχασε όλα, πέρασε πολλά, όμως παρέμεινε αδιάλλακτη προσπαθώντας να θάψει ένα παρελθόν που τελικά δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Ομοίως και ο Τούρκος Γιλμάζ Γκρουντά στον πολύ μικρό αλλά συμπαγή ρόλο του Ισμαήλ.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο Fermouart

Διάβασε ακόμη:

Movie Galaxy: Όχι απλά ένα DVD Club, ένα σινεφίλ στέκι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια