Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα από σωματεία βάσης, συλλογικότητες, εργαζόμενους και ανέργους στο Περιστέρι, με πορεία στους δρόμους της περιοχής και παρέμβαση στο σουβλατζίδικο ΒΕΑΚΗ 56.

Η κινητοποίηση έγινε μετά την ενέδρα που έστησε το αφεντικό του σουβλατζίδικου μαζί με μπράβο σε μετανάστη διανομέα, τον οποίο ξυλοκόπησαν. Ο λόγος ήταν ότι ο εργαζόμενος διεκδικούσε τα ένσημα και δεδουλευμένα του.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να κλείσει συμβολικά το μαγαζί και να στείλουν μήνυμα ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι μόνος απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

“Είναι ξεφτίλα, ξεφτίλα και ντροπή σουβλάκι να αγοράζεις από αυτό το μαγάζι”, ήταν ενα από τα πολλά δυναμικά συνθήματα που ακούστήκαν.

*Photos: Ελένη Ηλιοπούλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια