Ο Μπίλυ βρέθηκε λίγο πριν πεθάνει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, και διασώθηκε από εθελοντές τής Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης. Ζούσε για μήνες στα όρια τής εξαθλίωσης, με προχωρημένη ψώρα, λεϊσμανίαση και ερλιχίωση. Στον χώρο φιλοξενίας του, βρήκε από την πρώτη εβδομάδα μια γωνιά όπου έπεφτε ο ήλιος, και εκεί καθόταν για να λιαστεί. Την επομένη, όταν βγήκε πάλι, βρήκε στην θέση αυτή ένα χαλάκι, και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για αυτό το βίντεο. Κάθε 3-4 μέρες, προστίθετο στην γωνίτσα του κ ένα αντικείμενο.

Ο Μπίλυ ζει ξανά όπως του αρμόζει. Όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ακόμα βασανισμένων ζώων. Σκυλάκια που έχουν εγκαταλειφθεί. Όπως υπογραμμίζει στο βίντεο “ένας σκύλος που εγκαταλείπεται, περιμένει καρτερικά, όσο αντέχει.” Φτάνει όμως το σημείο που “χάνει την υγεία του, την αξιοπρέπειά του, χάνει τα πάντα. Χάνει τον εαυτό του.” Αυτό θα πρέπει να το έχει ο καθένας που επιλέγει αρχικά να συμπορευτεί μ’ ένα ζώο και στη συνέχεια για τον οποιοδήποτε λόγο να το αφήσει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια