Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχτηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τον υπαστυνόμο Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο που εμφανίζεται στο προφίλ του στο Facebook τόσο να βρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα…

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχτηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τον υπαστυνόμο Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο που εμφανίζεται στο προφίλ του στο Facebook τόσο να βρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να πανηγυρίζει για τη νίκη της Ν.Δ. δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα θα κυβερνιέται με την αποκλειστικά με την ισχύ των γκλομπ».

Οι επίμαχες αναρτήσεις, μετά τη δημοσιότητα που κέρδισε ο υπαστυνόμος από τη Θεσσαλονίκη, διαγράφηκαν, ωστόσο σε ένα από τα δύο προφίλ που διατηρεί στο Facebook παραμένουν αναρτήσεις του οι οποίες χωρίζονται σε “προβληματισμούς” και “πολιτική άποψη”. Οι “πολιτικές απόψεις” μάλιστα έχουν επισυναπτόμενες φωτογραφίες το σήμα της Ν.Δ. και καταλήγουν με τον αριθμό μητρώου του ως μέλους της Νέας Δημοκρατίας.

Στις “πολιτικές απόψεις” συγκαταλέγονται και οι ύβρεις και οι απειλές ενώ σε μια εκ των διαγραμμένων πια αναρτήσεων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησε τη χώρα και τους Έλληνες όπως γουστάρεις! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κράτος» ενώ σε άλλες αναρτήσεις στέλνει μήνυμα στους «κόπρους αναρχικούς» και Συριζαίους.

Σε παλαιότερη δε ανάρτησή του το 2015 προέτρεπε τους αστυνομικούς να προβούν σε βιασμούς συλληφθέντων «αναρχικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενά του, τα οποία χαρακτηρίζει “πολιτικές απόψεις”, δημοσιεύονταν τακτικά στη στήλη ιστοσελίδας “Η Κραυγή του Ενστόλου”.

Κατά τα άλλα, ο ίδιος αστυνομικός εμφανίζεται να διατηρεί στο Facebook και δεύτερη σελίδα – προσωπικό ιστολόγιο, στην οποία ανεβάζει ειδήσεις από ιστοσελίδες, από συμβουλές διατροφής έως επικαιρότητα, χωρίς όμως κάποιο σχολιασμό.

Τέλος σημειώνεται ότι με το ίδιο όνομα υπάρχουν και τουλάχιστον δύο ακόμα αστυνομικοί, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα προφίλ, γεγονός που στην αρχή δημιούργησε παρεξηγήσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X