Εθνικό ήρωα χαρακτήρισε ο ακροδεξιός Ζαϊχ Μπολσονάρου τον αρχιβασανιστή της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία, λίγο πριν συναντηθεί με την χήρα του συνταγματάρχη.«Είναι ένας εθνικός ήρωας που εμπόδισε την Βραζιλία να περιπέσει σε αυτό που η αριστερά θέλει σήμερα» δήλωσε ο ακροδεξιός πρόεδρος λίγο πριν συναντηθεί με τη χήρα του αρχιβασανιστή της χούντας.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο Μπολσονάρο αναφέρεται με τόσο υμνητικά λόγια στον συνταγματάρχη Κάρλους Αλμπέρτου Ούστρα, που είχε καταδικαστεί για βασανιστήρια κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία.

Κατά την ψηψοφορία για την αποπομπή της Ρουσεφ στο Κογκρέσο, ο Μπολσοναρου είχε αφιερώσει τη ψήφο του υπερ της αποπομπής της προέδρου στον Ούστρα. Αυτή η κίνηση δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ο Ούστρα ήταν ο επικεφαλής της διαβόητης βραζιλιάνικης υπηρεσίας ασφαλείας και πληροφοριών DOI-CODI, εκεί όπου βασανίστηκαν όσοι εναντιώθηκαν στο στρατιωτικό καθεστώς, μεταξύ αυτών και η ίδια η Ντίλμα Ρουσέφ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Ούστρα, το 2008, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επέβλεπε προσωπικά τους βασανισμούς υπόπτων και αντιφρονούντων. Η Εθνική Επιτροπή Αλήθειας της Βραζιλίας κατέγραψε 45 θανάτους και εξαφανίσεις κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του Ούστρα στη διοίκηση της ασφάλειας του στρατιωτικού καθεστώτος, όπως και 502 υποθέσεις βασανισμών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια