Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά

Τραγικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, καθώς για μία ακόμη ημέρα εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, διαμένουν σε σκηνές, τι οποίες έχει καλύψει το χιόνι και πάγος, χωρίς καμία δυνατότητα θέρμανσης.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι «κανένας πρόσφυγας δεν θα είναι στο κρύο».

Το βίντεο από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια