Εισαγγελική έρευνα για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και την τυχόν παραβίαση από μέρους του -για ακόμα μια φορά- διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ένας ηλικιωμένος βαριά άρρωστος άντρας εκδιώχθηκε μετά από εντολή του Αμβρόσιου από γηροκομείο, επειδή είναι …ομοφυλόφιλος. Η κ .Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να καταδειχθεί εάν έχουν παραβιαστεί διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της Πάτρας tempo24, ο Αμβρόσιος  ζήτησε την απομάκρυνση ηλικιωμένου από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο»  στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη επειδή ήταν… ομοφυλόφιλος. Όταν έγινε γνωστή η παρέμβαση και η αντίδραση που υπήρξε από τον Δήμο και την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» παρενεβη στο θέμα ο διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου και τελικά προς τιμήν του ο Μητροπολιτης ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Η συγκεκριμένη είδηση είχε έρθει λίγες εβδομάδες αφότου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση εφτά μηνών με τριετή αναστολή για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σχετικά με το ομοφοβικό και προκλητικό «Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους!», που είχε γράψει το Δεκέμβρη του 2015 στη προσωπική του ιστοσελίδα για τους ομοφυλόφιλους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X