Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για την ρατσιστική λεκτική επίθεση σε βάρος του Θ. Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά.

Τον είχε αποκαλέσει «πίθηκο» από την τηλεοπτική εκπομπή του, χρησιμοποιώντας δηλαδή δημόσια συχνότητα.

Η κ. Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων όπως είναι οι παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ρατσιστική φραστική επίθεση που είχε δεχτεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είχε παρέμβει η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, αποστέλλοντας σχετική αναφορά τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στο ΕΣΡ .

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια