Την ενοχή για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Συμπέρανε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πράξη τους, όχι σε βάρος αποκλειστικά του 27χρονου εργάτη, αλλά σε βάρος όποιου μετανάστη, θέλοντας να δείξουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος λόγω της εθνοτικής καταγωγής του.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το θύμα πέθανε τρία λεπτά μετά το φονικό χτύπημα και επέρριψε κοινό δόλο στους δύο άνδρες, ανεξάρτητα τίνος πλήγμα ήταν θανατηφόρο, επισημαίνοντας ότι πρώτος χτύπησε ο Λιακόπουλος και ύστερα ο Στεργιόπουλος.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τους έκρινε ένοχους επίσης για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ σημείωσε ότι επί τούτου είχαν μαζί τους τα φονικά όπλα.

• Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα ακολούθησαν εκείνες των δικηγόρων πολιτικής αγωγής.

*Αλιευμένο από την efsyn.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια