Επτά Μαροκινοί, που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Ισπανίας ανασύρθηκαν χθες νεκροί κοντά στην Καζαμπλάνκα, μετά το ναυάγιο του φουσκωτού στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Τα πτώματα των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, ξεβράστηκαν στην παραλία Άιν Χαρούντα στις ακτές του Μαρόκου στον Ατλαντικό, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τρεις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί, αλλά χωρίς τις αισθήσεις τους, και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου. Σημειώνεται πως ο αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει διευκρινιστεί.

Φέτος πάνω από 15.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ισπανία διά θαλάσσης, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές. Οι αναχωρήσεις γίνονται συχνότερα από τις ακτές του Μαρόκου στη Μεσόγειο, στο βόρειο τμήμα του βασιλείου, που απέχουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη νότια Ισπανία.

Nαυάγιο με 50 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Φόβοι για ακόμα μία τραγωδία με πάνω από 50 θύματα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, καθώς μία βάρκα με προορισμό την Ευρώπη ανετράπη χθες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το Alarm Phone ανέφερε ότι περίπου 56 ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. «Φοβούνται ότι θα πεθάνουν» έγραψε η οργάνωση μετά από κλήσεις των μεταναστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων το σκάφος άρχισε να βάζει νερά και αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έπεσαν στη θάλασσα εκφράζοντας φόβους για το θάνατό τους.

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X