Εκδήλωση – συζήτηση: Σύμφωνο συμβίωσης – Οι επόμενες διεκδικήσεις από το περιοδικό 3pointmagazine

Στις 7 Ιανουαρίου στις 19:30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Βοoze

Το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση στον πολυχώρο του Booze (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) με θέμα το Σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις.

Λίγες βδομάδες μετά την ιστορική νίκη των αγώνων από τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες και την θεσμική νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 3pointmagazine συζητά για όσα μένουν ακόμη να διεκδικηθούν και για τους αγώνες που δεν τελείωσαν αλλά τώρα αρχίζουν.

Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου, το ζήτημα της υιοθεσίας/τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού χωρίς προϋποθέσεις των τρανς ατόμων είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στις 19:30 στον Πολυχώρο του Βοοze.

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους/τις χειριστές/ριες τους. Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προσφορά μελών της ομάδας ΛΟΑΤ ΑμεΑ.

Ομιλητές/ριες της εκδήλωσης θα είναι οι:

Μαρίνα Γαλανού (πρόεδρος του ΣΥΔ – Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών)

Άλκης Δελαντώνης (πρώην ΛΟΑΤ ακτιβιστής)

Στέλλα Μπελιά (πρόεδρος της οργάνωσης “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”)

Κωστής Λιερός (τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ)

Αλεζίνη Λόξα (Φοιτήτρια – Μέλος της ομάδας φύλου της Νομικής)

Αντώνης Σιγάλας (ΛΟΑΤ ακτιβιστής – μέλος της ΟΛΚΕ)

Παρέμβαση από την φεμινιστική ομάδα Κιουρί-at

Σχετικά με το 3pointmagazine.gr:
Το 3pointmagazine.gr αποτελεί περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες.

Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]