Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τι άλλαξε το OXI – Ένας χρόνος μετά» στις 8 Ιουλίου στην αυλή του Poems n’ Crimes Art Bar (Αγίας Ειρήνης 17).

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00

 

Ομιλητές θα είναι οι:

Σεραφείμ I. Σεφεριάδης (αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Life Member στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (CLH) ).

Δημοσθένης Παπαδάτος – Αναγνωστόπουλος (επιμελήθηκε μαζί με τον Χρήστο Λάσκο το βιβλίο: Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ)

Νεκτάριος Μπουγδάνης (Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου, μέλος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ)

*Συντονίζει η Μελίνα Βελιμέζη

 

Στις 5 Ιουλίου του 2015 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοψήφισμα στην ελληνική μεταπολίτευση με ερώτημα που αφορούσε συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η περίοδος πριν και μετά το δημοψήφισμα χαρακτηρίζεται από πυκνά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, ενώ η επιλογή του ΟΧΙ έδειξε τη διαμόρφωση ενός ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας που είπε όχι στην πολιτική παρεμβατικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα.

Ένα χρόνο μετά το σημαντικό αυτό γεγονός αλλά και στον απόηχο του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, τι έχει αλλάξει τόσο στο πολιτικό και επικοινωνιακό τοπίο όσο και στην κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

www.facebook.com/3pointmagazinegr/
twitter.com/3pointmagazine

 

Τι είναι το 3point:

Το 3pointmagazine.gr αποτελεί περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες.

Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια