Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε τρεις στοχευμένες και εκδικητικές απολύσεις τις τελευταίες μέρες. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν ο οικονομικός στραγγαλισμός της εφημερίδας και η συρρίκνωση της διαφήμισης με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία και άλλοθι για την απώλεια θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερα τη στιγμή που ο ίδιος ως δημοσιογράφος καταγγέλλει πόλεμο της Ν.Δ εναντίον της εφημερίδας και ζητά τη στήριξη των εργαζομένων.

Ένας δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή εξέφρασε ανοιχτά και μαχητικά τη θέση του στις γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και οι θέσεις του προφανώς “ενόχλησαν” τον εκδότη. Η απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση που κράτησε την προηγούμενη μέρα νεοπροσληφθείς διευθυντής σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση ακόμη μιας συναδέλφου με τη σύνηθη δικαιολογία ότι αρνήθηκε να εργαστεί.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει εγγυήσεις και στήριξη από τους εργαζόμενους ενώ ο ίδιος δεν τους δίνει καμία εγγύηση ούτε για το αν θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα. Οι απολύσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις οφείλουν να πάρουν θέση για να προστατεύσουν τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί, δεν έχει πάρει καμία δραστική πρωτοβουλία μέχρι τώρα. Αλήθεια ο Κώστας Βαξεβάνης παραμένει μέλος του σωματείου;

*Από το mediatvnews.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X