Στο πλατύσκαλο καταστήματος στην Ομόνοια, κάθεται μια πρόσφυγας με το μικρό παιδί της.

Απέναντι τους, σε καροτσάκι, βρίσκεται εμφανώς καταβεβλημένος ανάπηρος χρήστης ναρκωτικών. Το ένα του πόδι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Έχει πρηστεί και φέρει σοβαρά τραύματα. Τα ρούχα του είναι φθαρμένα και βρώμικα. Το κεφάλι του είναι βρεγμένο από νερό, πιθανόν από τις προσπάθειες να κρατηθεί ξύπνιος, αλλα και ν’ αντιμετωπίσει τη ζέστη. Το κεφάλι του γέρνει, μάλλον υπό την επήρεια της δόσης αλλά και της κούρασης. Για χρόνια στην ίδια κατάσταση..

Κάποια στιγμή ο 7-8 ετών πιτσιρίκος τον πλησιάζει και πετά 1-2 κέρματα μέσα στο κουτί που ήταν ακουμπισμένο δίπλα στο καρότσι κι είχε ελάχιστα άλλα κέρματα. Ο άνδρας βρήκε τη δύναμη να ευχαριστήσει τον πιτσιρίκο και τον κοίταξε πίσω χαμογελώντας.

Μέσα σ’ ένα μουντό, χαοτικό, πηγμένο από ανθρώπους, αμάξια και κτίρια σκηνικό, χωρίς να κάνoυν αυτό το σκηνικό ακόμη πιο ασφυκτικό, ένας μικρός πρόσφυγας που δεν τον σεβόμαστε κι ένας άνθρωπος που αφήνουμε να μαραζώνει στο περιθώριο, χώρεσαν λίγη ομορφιά και ξαλάφρωσαν λίγο όσους την είδαμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια