Σε εκκλησία, όπως θα δείτε και στο παρακάτω έγγραφο, ζητήθηκε από ανθρώπους που θέλησαν να γίνουν νονοί, να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία υπάρχει «όρος» ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι, παντρεμένοι με πολιτικό γάμο, σύμφωνο συμβίωσης…

Σχόλιο 3point magazine: Το περιεχόμενο του αιτήματος του συγκεκριμένου εφημερίου δεν φαίνεται να είναι αντίθετο με όσα προβλέπονται από την Εκκλησία της Ελλάδος περί αναδόχων. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει ερμηνευτική ευχέρεια από μεριάς του εκάστοτε εφημέριου. Επίσης, παρότι ευσταθές εσωτερικά της Εκκλησίας, το παρόν αποτιμάται σε επίπεδο πολιτείας ως διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Είναι άραγε ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο εγγενώς υποδεέστερο στα καθήκοντά του ως ανάδοχος/η, την στιγμή που εσωτερικά της εκκλησίας υπάρχουν πλείστα όσα ίδια άτομα, τα οποία κατευθύνουν πνευματικά τους πιστούς;

Πηγή: t-zine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X