Νέα υπόθεση που θυμίζει «γέροντα Παστίτσιο» φαίνεται να προκύπτει τις τελευταίες ώρες, αυτή τη φορά με αφορμή μια σελίδα κόμικς που έκανε το «θανάσιμο αμάρτημα» να σατιρίσει την «Κοίμηση της Θεοτόκου».

Στο κόμικ που αναρτήθηκε στη σελίδα Κουλουβάχατα comics, εμφανίζεται η εικόνα της Παναγίας να πηγαίνει στο δωμάτιό της νυσταγμένη, να πλένει τα δόντια της, να πίνει νερό, να πέφτει στο κρεβάτι και όταν κοιμάται εμφανίζεται με βυζαντινούς χαρακτήρες η φράση «η Κοίμηση της Θεοτόκου».

Η σελίδα Κουλουβάχατα comics πλέον έχει πέσει από το facebook, προφανώς ύστερα από σειρά αναφορών που έκαναν σε βάρος της χρήστες του διαδικτύου, όπως προκύπτει και από δημόσιες αναρτήσεις που εμφανίζονται στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, ακόμη σημαντικότερο από την αναστολή της λειτουργίας της σελίδας Κουλουβάχατα comics στο facebook είναι η δικαστική διαμάχη που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διαχειριστές της, καθώς σύμφωνα με εκκλησιαστική ιστοσελίδα έχει ήδη κατατεθεί μήνυση εναντίον τους. Οι διαχειριστές της, όπως και ο δημιουργός του συγκεκριμένου κόμικ, Χρήστος Μακροζαχόπουλος φαίνεται ότι θα πρέπει να εξηγήσουν το αυτονόητο: ότι δηλαδή εν έτει 2019, η κατηγορία της βλασφημίας δε μπορεί να σταθεί, ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση όπου πρόκειται  περισσότερο για ένα γλωσσικό αστείο, παρά για σάτιρα της ίδιας της πίστης του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα ekklisiaonline.gr, διαβάζουμε:

«ΑΙΣΧΟΣ: ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Μήνυση καταθέτει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στους υπευθύνους της σελίδας που κοροϊδεύουν την Παναγία μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο».

Το σύντομο άρθρο υπογράφει ο κατά δήλωσήν του Θεολόγος – Κοινωνιολόγος Φανούρης Ευστράτιος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια