Χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, ανάρτησε γεμάτος περηφάνια στο Twitter άρθρο με τον τίτλο «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του», ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η ιστορία πήρε άλλη τροπή. Η ανάρτηση του υπουργού εξαφανίστηκε και η οικογένεια του παιδιού, η οποία τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να συγκεντρώσει τα έξοδα για να μεταβούν στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να υποβληθεί το 18 μηνών αγόρι σε θεραπεία, διέψευσε άμεσα την είδηση.

Αναλυτικότερα, ο 18 μηνών Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια. Η οικογένειά του προσπαθεί να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία ώστε να καταπολεμήσει την σπάνια ασθένεια, από την οποία πάσχει.

Δυστυχώς όμως για την οικογένεια το αίτημά της για να μεταβεί στις ΗΠΑ, με κάλυψη όλων των εξόδων για τη θεραπεία του παιδιού σε νοσοκομείο της Βοστώνης απορρίφθηκε την Τετάρτη, για δεύτερη φορά από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Α. Γεωργιάδης ανάρτησε στο Twitter άρθρο με τον τίτλο «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του», ωστόσο λίγο αργότερα η είδηση εξαφανίστηκε από το twitter του υπουργού.

Η οικογένεια του μικρού παιδιού, σε σελίδα που διατηρεί στο facebook σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση υγείας, διέψευσε άμεσα την είδηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει εγκρίνει τίποτα ο Μητσοτάκης. Δεν έχει επικοινωνήσει καν μαζί μας. Παρακαλώ κάντε αναφορά όπου βλέπετε τέτοια άρθρα και κοινοποίηση τις δημοσιεύσεις μας!»

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ!!

Gepostet von Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Όπως μάλιστα ανέφερε ο πατέρας του 18μηνου παιδιού πριν την ανακοίνωση της απόφασης, το Μαξίμου όντως είχε έρθει σε επαφή μαζί του ζητώντας κάποια έγγραφα σχετικά με τη θεραπεία του Παναγιώτη Ραφαήλ. Από τότε όμως και μετά, καμία άλλη ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε και σίγουρα -όπως αναφέρεται στο γκρουπ στο facebook- δεν υπήρξε κάποια πρόσκληση για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η διάδοση της εν λόγω είδησης από κυβερνητικά στελέχη δεν σταμάτησε στον υπουργό ανάπτυξης, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος έχει υποπέσει ουκ ολίγες φορές «θύμα» ψευδών ειδήσεων, ανάρτησε την είδηση στο χρονολόγιο του στο facebook συνοδευμένη από το εξής σχόλιο: «H έκταση που έλαβε το θέμα της μάχης που δίνει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ για να παραμείνει στη ζωή φαίνεται πως κινητοποίησε τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, τα οποία αποφάσισαν να παρέμβουν και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους…. για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός μας δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του… πολλά συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή».

H έκταση που έλαβε το θέμα της μάχης που δίνει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ για να παραμείνει στη ζωή φαίνεται πως…

Gepostet von Γιάννης Λοβέρδος am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη θεραπεία που αιτείται η οικογένεια του Παναγιώτη Ραφαήλ στις ΗΠΑ μπορεί να παρασχεθεί μόνον μέχρι την ηλικία των 24 μηνών, κάτι που κάνει την αγωνία των δικών του ανθρώπων ακόμα μεγαλύτερη.

Η σελίδα που διατηρούν οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ στο facebook

*Aπό το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια