Απελευθερώνεται ο ποδοσφαιριστής και πρόσφυγας Χακίμ Αλ Αραϊμπί, μετά και από την παγκόσμια κατακραυγή που είχε προκαλέσει η κράτησή του από τον περασμένο Νοέμβρη βρισκόταν στις φυλακές της Ταϊλάνδης.

Ο  Αλ Αραϊμπί ο οποίος είναι πολίτης του Μπαχρέιν και κατέφυγε στην Αυστραλία το 2014 όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, συνελήφθη στη Μπανγκόκ τον Νοέμβριο, ενώ είχε ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για μήνα του μέλιτος. Καταδικάστηκε ερήμην σε 10 χρόνια. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είχε κατηγορηθεί για βανδαλισμό σε αστυνομικό τμήμα, ωστόσο, τη μέρα και την ώρα που συνέβη αυτό, ο Χακίμ Αλ Αραϊμπί αγωνιζόταν στην Αυστραλία με την ομάδα του και υπήρχε και βίντεο από το ματς που το αποδείκνυε.

Ο 25 χρονος ποδοσφαιριστής, αρνείται τις κατηγορίες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βασανιστήρια εάν σταλεί πίσω στο Μπαχρέιν. Η περίπτωσή του έγινε γνωστή από κορυφαίους ποδοσφαιριστές, με τους Ντινιέ Ντρογκμπά, Γκάρι Λίνεκερ και Τζέιμι Βάρντι να ζητούν την απελευθέρωσή του. Η αυστραλιανή κυβέρνηση, η FIFA και άλλοι ποδοσφαιρικοί φορείς υποστήριξαν την περίπτωσή του.

Αυτό που ήθελε ν’ αποφύγει με κάθε τρόπο ήταν η έκδοσή του στο Μπαχρέιν, από το οποίο και κατάγεται, αφού είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία και έχοντας κατακρίνει τις Αρχές και την πολιτική κατάσταση στη χώρα, πίστευε πως αν έφτανε εκεί θα τον βασάνιζαν και δεν θα τον άφηναν ελεύθερο.

Τελικά, το δικαστήριο της Ταϊλάνδης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο αφού πλέον είχε πάψει να υφίσταται ζήτημα έκδοσής του στο Μπαχρέιν και αναμένεται να φύγει από την Ταϊλάνδη για την Αυστραλία το βράδυ της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια