Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 35χρονος από το Σολομό Κορινθίας, που πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά, που φέρεται να επιχείρησε να κλέψει κότες από το κοτέτσι το σπιτιού του.

Ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακισθεί. Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 35χρονου είναι ότι το θύμα, μαζί με άλλους είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν, ο ίδιος φοβήθηκε και πυροβόλησε. Βέβαια ο δράστης  είχε μεταφέρει τη σορό του 52χρονου σε λατομείο.

Για την υπόθεση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στα δικαστήρια της Κορίνθου λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν από συγγενείς και φίλους των δύο πλευρών. Μάλιστα το πρωί σημειώθηκε και πάλι ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και κατά την μεταγωγή του 35χρονου στα δικαστήρια και στις 26 Μαρτίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X