Περισσότεροι από 157.055 Έλληνες εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία από το 2010 έως το 2016 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Ελληνα(ρα)ς όμως, αντί να κατανοήσει και συμπονέσει, έχει πρόβλημα με τους πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα του για έναν πιο σοβαρό λόγο από την κρίση, τον πόλεμο. Κι ας είναι οι μισοί από “τους δικούς του” που πήγαν στη Γερμανία.

Ο Ελληνα(ρα)ς θα έχει φυσικά πρόβλημα αν αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στη Γερμανία με ρατσισμό. Όμως στη δική του θεωρεί “εντάξει” οι οικογένειες να πνίγονται στο Αιγαίο και όσες δεν πνίγονται να βασανίζονται στη στεριά.

Ο Ελληνα(ρα)ς θα απαντήσει “ναι αλλά οι δικοί μας μετανάστες στη Γερμανία δεν ενοχλούν εκεί που πάνε, σέβονται”.

Αυτοί στη Γερμανία μπορεί, όντως, να σέβονται. Ο Ελληνα(ρα)ς που δεν αναγκάστηκε να πάει όμως πουθενά, όχι.

Δεν σέβεται τον πόνο, δεν σέβεται το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, να χάνει το σπίτι και τους ανθρώπους του, δεν σέβεται τη ζωή την ίδια.

Από θέση ασφάλειας ζητά υποταγή. Αυτό εννοεί ως σεβασμό.

Ε, λοιπόν, αυτή η χάρη Ελληνα (ρα) δεν θα σου γίνει. Διότι οι άνθρωποι αυτοί, οι πρόσφυγες, αν κάτι δείχνουν, είναι ότι μπορεί να έχασαν τα πάντα, μπορεί να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να υπομένουν αθλιότερους σαν εσένα, όμως την αξιοπρέπεια τους δεν την έχασαν. Είναι η μόνη, μαζί με τη μνήμη, άλλλωστε πατρίδα που τους απέμεινε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια